چرا بعضی افراد مبتلا به فشار خون پایین هستند؟

فشار خون پایین یا همان hypotension به وضعیتی اطلاق می شود که فشار خون شخص کمتر از حد معمول باشد. این بیماری می

توسط مدیر سایت در 15 آذر 1402

فشار خون پایین یا همان hypotension به وضعیتی اطلاق می شود که فشار خون شخص کمتر از حد معمول باشد. این بیماری می تواند برای افراد مختلفی به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد، اما برخی افراد به دلیل عوامل خاصی از جمله ژنتیک، بیماری های مزمن، عوامل محیطی و شرایط استرسی با خطر بیشتری از ابتلای به این بیماری هستند.

یکی از عوامل ارثی که باعث فشار خون پایین می شود، آنمیا است. این حالت کمبود خون در بدن است و باعث کاهش فشار خون می شود. در برخی موارد، زنان باردار نیز ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش حجم خون به فشار خون پایین مبتلا شوند.

بیماری های مزمن مانند دیابت و امراض کلیوی نیز می توانند باکار ناصحیح کلیه ها و کاهش تولید هورمون های ادراری موجب کاهش فشار خون شده و فشارخون پایینرا در بیماران مبتلا به این بیماری ها ایجاد کند.

عوامل محیطی مانند گرما، آب و هوای مرطوب، تغییر ارتفاع، انبساط عروق خونی و خوابیدن بلندپایی می تواند به تحریکاتی شدید مغزی برای کاهش فشارخون برای نگه داشتن جریان خونی به مغز و دیگر اعضای بدن منجر شود که به بروز فشار خون پایین بیشتر کمک می کند.

درنتیجه، لازم به ذکر است که شناخت دقیق وضعیت خود و علت فشار خون پایین، کسانی که با آن مواجه هستند، درمان آن را بیشتر در دسترس قرار خواهد داد.



علل فشار خون پایین در افراد

فشار خون پایین در افراد یکی از مشکلات تازه متولدین، مبتلایان به بیماری، سالمندان و بعضی از ورزشکاران می باشد. در واقع، مقدار فشار خون در بدن فرد عمدتاً بستگی به فعالیت قلب دارد که به انجام عملکردی برای پمپ بیشتر خون در رگ ها، نیاز دارد.

علل فشار خون پایین در افراد دارای بسیاری از دلایل هستند. در بعضی از افراد شاید نوسانات فشار خون پایین، نشان دهنده وجود بیماری‌های خطرناک باشد. این افراد معمولاً در مراکز درمان ویژه مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرند. می‌توان با بررسی دقیق نوزادان و در افراد سالمند، همه علل و بیماری‌های مرتبط با فشار خون پایین را شناسایی کرد.

اگر فردی شایعه فشار خون پایین دارد، بهتر است مقدار مایعات بدن خود را برای کنترل فشار خون پایین، زیاد کند. همچنین نوشیدن چای سیاه، قهوه، شیرینی و شهد و نوشیدنی های کافئین دار و سایر مواد مانند آلکل باعث کاهش فشار خون پایین می‌شود اما اینکه دقیقاً چطور، هنگامی که و چقدر مصرف کنید ممکن است با افزایش فشار خون نیز همراه باشد.

در نهایت، برای کاهش فشار خون پایین، دمیدن گل همیشه به عنوان یکی از روش های مؤثر برای افزایش فشار خون استفاده می‌شود. به همین دلیل، این روش به عنوان یکی از روش های گسترده برای کنترل فشار خون پایین پیشنهاد می‌شود. در عین حال، افزایش فعالیت ورزشی و اضافه کردن میوه های فاسد شده به رژیم غذایی، میتواند به بهبود فشار خون پایین، کمک کند.



چرا برخی افراد فشار خون پایین دارند؟

فشار خون یکی از شاخص‌های مهم سلامتی است که در تعیین وضعیت سلامت فرد نقش دارد. اما بر عکس برخی افراد فشار خون پایین‌تری نسبت به میانگین جامعه دارند که تصویری متفاوت از سلامتی آنان است.

یکی از علل فشار خون پایین، ثبات قلبی و عروقی بدن است. بعضی از افراد دچار حالت‌هایی مانند تعریق، سرگیجه، و تاری دید هستند که ممکن است از فعالیت بیش از حد، تغییر وضعیت، حمام گرم یا تنش برای بازگشت به حالت طبیعی بدن ناشی شده باشد.

دیگر علل فشار خون پایین می‌تواند ناشی از بیماری‌های مرتبط با قلب و عروق باشد. برخی بیماری‌های قلبی مانند تاری دید، فشار خون پایین، دیس‌آریتمی، ایست قلبی و غیره می‌تواند موجب کاهش فشار خون شود. همچنین بیماری‌های مرتبط با کلیه هم بر این موضوع تاثیر گذار هستند.

از دیگر علل فشار خون پایین می‌توان به علل خارجی و الکل، داروها و مواد مخدر اشاره کرد. مصرف مواد خوراکی محرک مانند قهوه، بستنی، انرژی‌بر و غیره هم می‌توانند موجب کاهش فشار خون شوند. از سوی دیگر داروهای مانند ضدافسردگی، ضدآریتمی، دیورتیک و… نیز می‌توانند باعث ایجاد فشار خون پایین و نزولی شوند.

در کل، اگر یک شخص فشار خون پایین دارد و این علائم بیشتر مانند تعریق و سرگیجه یا تاری دید هستند، بهتر است با پزشکی راهکاراب شود تا بعد از بررسی نیاز به درمان دارد یا نه.



موضوع فشار خون پایین و علل آن

فشار خون از مهمترین شاخص‌های سلامتی بدن است که با نظم و برقراری تعادل آن، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها کاهش می‌یابد. متاسفانه اما در برخی افراد، فشار خون پایین مشاهده می‌شود که ممکن است باعث مشکلاتی در بهداشت آنها شود. مفهوم «فشار خون پایین» بدین معنی است که فشار خون شخص به طور مداوم در زیر ۹۰/۶۰ میلیمتر جیوه قرار دارد.

این مشکل عموما در افرادی که قلبی سالم ندارند، افراد مبتلا به دیابت، مغزی شدن، چاقی و تحریک پذیری عصبی بالا مشاهده می‌شود. همچنین فشار خون پایین در افرادی که از جراحی قبلی یا از دست دادن خون زیاد رنج می‌برند. بعضی مواقع افرادی که داروهای خاصی مانند دیورتیک، نیتروگلیسرین یا بتا بلاکرها مصرف می‌کنند نیز مشاهده می‌شوند.

تشخیص فشار خون پایین معمولا برای پزشکان به صورت یک چالش پیچیده انجام می‌شود. برخی از علائم شامل سرگیجه، تعریق، خستگی شدید، تاری دید و سردرد هستند. در صورت مشاهده این علائم باید فورا به پزشک مراجعه کرد و برای بررسی نسبت فشار خون به شرایط فیزیولوژیک بدن مطالعه شود. علاوه بر این، ممکن است در برخی از موارد، فشار خون پایین این علائم را نداشته باشد و صرفا به طور تصادفی در برخی مراحل ارزیابی پزشکی کشف شود.

در صورتی که فشار خون پایین شما باعث شده است که حالت سلامتی آسیب ببیند، پزشک می‌تواند طبقه‌بندی مربوط به شرایط و بیماری‌هایی که باعث فشار خون پایین شما شده، را مشخص کند و در کنار وی می‌توان مشخص کرد که آیا باید در زمانی که فشار خون شما پایین است، برای برخی از داروها یا تداوی برخی مشکلات، تلاش کنید یا خیر. در نتیجه، اگر نگرانی‌هایی در رابطه با فشار خون پایین شما وجود دارد، با پزشک خود در ارتباط باشید و در صورت لزوم برنامه درمانی آن را هماهنگ کنید.



تحلیل علل فشار خون پایین در بعضی افراد

فشار خون پایین به عبارتی به پایین بودن فشار خون در مقایسه با حدود طبیعی اشاره دارد. اگر فشارخون کمتر از 90/60 میلیمتر جیوه باشد، به عنوان یک فشار خون پایین تلقی خواهد شد. در برخی از افراد این وضعیت به طور مداوم دیده می‌شود، در حالی که در دیگران ممکن است برای مدت زمان کوتاهی رخ دهد.

احتمال دارد عوامل خارج از بدن ایجاد کننده این وضعیت باشند. به عنوان مثال، در موقعیت‌هایی که در صنایع معدنی یا ساختمان کار کرده‌اید و یا در مکان‌هایی هوای گرم است، فشار خون پایین می‌تواند به دنبال داشته باشد. همچنین، تنش روحی و روانی، خشکی دهان و آب نوشیدن ناکافی برای بعضی افراد میتواند از دلایل فشار خون پایین باشد.

عوامل دیگری نیز می‌تواند طولانی مدت باعث فشار خون پایین شوند. به عنوان مثال، برخی از بیماری‌ها ممکن است باعث شوند که فشار خون پایین باشد. این بیماری‌ها شامل بیماری عروق کرونری، سکته مغزی، نارسایی قلبی، بیماری ایدز، کمبود آهن، حمله قلبی، و دیستروفی عضلانی میشوند.

به طور کلی در بین عواملی که باعث افت فشار خون می‌شوند، تاریخچه بیماری، سن بالای ۵۰ سال، نارسایی کبدی، استرس، شرایط نامطلوب زندگی، کمبود مواد مغذی و مصرف الکل نیز می‌توانند از دلایل اصلی آن باشند. با این حال، بعضی افراد ممکن است فشار خون پایین را به دلیل ویژگی‌های فیزیولوژیکیِ خود تجربه کنند.

به طور کلی، شناخت علل و عوامل مختلفی که ممکن است باعث فشار خون پایین شوند و بررسی تاریخچه بیماری و وضعیت صحیحی از افراد، می‌تواند به ما در شناسایی دقیق علل فشار خون پایین کمک کند. این مطالعات در برنامه درمانی بیماری‌های مرتبط و زندگی بهتر و سالمتر برای افراد بسیار موثر خواهد بود.



چرا تنها برخی از افراد دچار فشار خون پایین هستند؟

فشار خون یکی از پارامترهای مهم سلامتی بدن است که به جریان خون در براين شرایط فشار می‌گویند. فشار خون بیشتر افراد برابر با 120/80 میلی‌متر جیوه است. اگر فشار خون شخص 90/60 میلی‌متر جیوه یا کمتر از آن باشد، این شخص دچار فشار خون پایین محسوب می‌شود.

بعضی افراد به دلایل مختلف مانند افزایش تولید هورمون‌های خاص در بدن، خونریزی، بافت عضلانی ناکافی، مشکلات کبدی، یون فعالیت کم و غیره دچار فشار خون پایین هستند. در مواقعی، مثلا پس از طولانی‌ترین مدت نیاز به خواب، آنها ممکن است شکست بخورند، زیرا بدنشان برای حفظ وضعیت عادی با تنش بیشتر مواجه هستند.

از طرفی، آنهایی که به طور معمول دچار فشار خون پایین هستند معمولاً از شروع سالمتی خوبی برخوردارند. دلایل دیگری که می‌تواند باعث فشار خون پایین شود عبارتند از استفاده از برخی انواع داروها، اجرای برنامه‌های بازرگانی نشاید، تغییر در محیط زندگی مانند افزایش سطح فعالیت، مصرف انواع چای و کافئین و غیره.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن