9) بهترین کفشها برای پیادهروی، کفشهایی هستند که به خوبی پاها را دربرگیرند و هنگام پیادهروی کاملاً به عنوان محافظی برای پا عمل کنند و همچنین انعطافپذیر باشند بطوریکه پا در آن خسته نشود. 3) کفش نباید تنها جنبه زیبایی داشته باشد بلکه باید از هر لحاظ مانع از آسیب دیدن پای شما در برابر گرما، سرما، نیروهای وارده از طرف زمین و ناهمواریهای زمین شود که در این راستا انتخاب کفشی با زیرهای از جنس پلی اورتان (پی یو) و رویهای از جنس چرم طبیعی مناسب میباشد. از این رو باید نقش مفیدی در عدم لغزش، مقاومت در برابر سایش و ضد خوردگی ایفا کند.مواد مختلفی از جمله چرم، ترموپلاستیکها، لاستیکهای ولکانیزه، الاستومرهای ترموپلاستیک، پلی یورتانها به عنوان زیرهی کفش مورد استفاده قرار میگیرند. 10) اگر به صورت حرفهای و مداوم پیادهروی میکنید بهتر است کفشهای ساقدار را انتخاب کنید که در پیادهرویهای طولانی مدت به ساق پایتان آسیبی نرسد.
از PVC در ساخت در پنجره و لوله استفاده می شود قدرت مکانیکی خوبی که این ماده دارد باعث شده در ساخت زیره کفش نیز از آن استفاده کنند. یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده کفش، زیره کفش می باشد که در بیرونی ترین قسمت کفش قرار دارد و همواره با سطح زمین تماس پیدا می کند. کفشهای پیادهروی باید بسیار سبک باشند به نحوی که اصلاً احساس نکنید کفشی به پا دارید. داشتن کفش مناسب علاوه بر محافظت از پا در برابر سرما و گرما، خستگی و تاول از کمر و ستون فقرات شما نیز محافظت می کند. 17) عوارض پوشیدن کفشهای تنگ شامل: پینه پا، میخچه، دردهای مفاصل، درد زانوها و پاشنه پا و خستگی زودرس میباشد.
نرمش و جابهجا کردن عضلات برای رفع خستگی پا باعث جریان خون به نقاط مختلف پا میشود که میتوان مچ پا را به سمت بالا کشید و نگه داشت. سال 2017 بود که اولین زیره کفش از این نوع به بازار عرضه شد. این زیره از دوام نسبتا خوبی بخوردار است و معمولا در کفش های ارزانقیمت استفاده میشود و به تازگیسهم عمده ای از بازار را به خود اختصاص داده است. برخلاف تصور مردم به خصوص زنان که صندل و دمپایی را راحتترین کفش میدانند، کفش مناسب کفشی است که کاملاً پا را در برگیرد و توصیه میشود که خرید کفش حتیالامکان در ساعات بعد ازظهر که پا به بزرگترین حجم خود رسیده، انجام شود. زیرا تورم و افزایش حجم عضلات پا در بعدازظهر در بزرگترین حالت آن است. 6) اگر از کمردردهای مکرر رنج میبرید، سعی کنید کفشهای طبی به پا کنید زیرا این کمردردها گاهی از عواقب پوشیدن کفشهای نامناسب و غیراستاندارد است.
معمولاً نباید کفی کفش سفت بوده و فشار را فقط به یک نقطه منتقل کند. معمولاً در این دوران، بین نیم تا یک نمره، تغییر اندازه وجود خواهد داشت که با توجه به این تغییر باید کفشی مناسب انتخاب شود. توزیع یکسان وزن بدن به جلو و عقب پا بهترین شکل کفش میباشد البته کفشهای پاشنه بلند باعث انتقال بیشتر وزن به جلوی پا شده و توصیه میشود که به مدت طولانی درطول روز استفاده نشود. معمولاً نوک باریک و پاشنه بلند کفش باعث انتقال وزن بدن به جلوی پا و تغییر شکل درانگشتان و بیرون زدگی استخوان پا به خارج میشود.